Mindfulness voor kinderen

Privé les kind – ouder

Tijdens de les leert je kind (samen met jou) ademhalingsoefeningen en ervaart hoe het is te ontspannen met een begeleide meditatie. We doen staande en liggende ademhalingsoefeningen. Tijdens de begeleide meditatie liggen jullie behaaglijk op de massagetafel met een dekentje en als je dat wilt een slaapmasker. Dan luister je naar het verhaal en de klanken van diverse klankschalen en andere instrumenten (gong, oceandrum, rainstick, windchimes, klankbuizen).

De les duurt 30 minuten. Daarna krijgen jullie drinken en fruit. De 3 lessen plan ik graag meteen in. Je mag altijd aangeven als je na een les wilt stoppen.

Rol van de ouders/verzorgers

Kinderen resoneren mee op de golven van de omgeving waarin ze opgroeien. Stress, gejaagdheid (enz) in de leefomgeving hebben invloed op de wijze waarop een kind in het leven staat. Dit betekent dat het van onschatbare waarde is om dit samen te doen en ook (samen) thuis te toefenen, ermee bezig te zijn, erover te praten, rustmomenten inbouwen.
Hoe meer het geleerde uit de training voorbij komt in het leven van een kind, hoe meer het echt wortel kan schieten. Dat wat in de training gezaaid wordt, zal groeien als het voldoende voeding krijgt. Vraag vooral door hoe jouw kind de les vond en bouw geschikte momenten in om samen (bijv. op zondagmiddag of na het eten) nog eens iets te oefenen en te bespreken of een visualisatie/meditatie aan elkaar voor te lezen.

Wat kost dat?

Een les voor jullie samen kost  € 30,00. Betaling na iedere les. Jullie bepalen zelf hoeveel lessen je uiteindelijk wilt volgen, maar als basis raad ik 3 lessen aan.

Wanneer kun je starten?

Als je belangstelling hebt om met je kind te starten, dan ben je van harte welkom.
De mindfulness lessen voor kind en ouder worden op afspraak gegeven (dinsdag-, donderdag- of vrijdag).