Mindfulness voor kinderen

Individuele les kind – ouder

Tijdens de les leert je kind (samen met jou) spelenderwijs hoe hij/zij mindfulness kan toepassen in het dagelijks leven. De nadruk ligt op het leren van eigen vaardigheden.

De les duurt 45 minuten inclusief de begeleide meditatie aan het einde. Daarna krijgen jullie drinken en fruit. De lessen plan ik graag voor de hele training in. Je mag altijd aangeven als je na een les wilt stoppen. Je mag je eigen yogamat meenemen, maar er zijn ook yogamatten aanwezig die je mag gebruiken.

Rol van de ouders/verzorgers

Kinderen resoneren mee op de golven van de omgeving waarin ze opgroeien. Stress, gejaagdheid (enz) in de leefomgeving hebben invloed op de wijze waarop een kind in het leven staat. Dit betekent dat het van onschatbare waarde is om dit samen te doen en ook (samen) thuis te toefenen, ermee bezig te zijn, erover te praten, rustmomenten inbouwen.
Hoe meer het geleerde uit de training voorbij komt in het leven van een kind, hoe meer het echt wortel kan schieten. Dat wat in de training gezaaid wordt, zal groeien als het voldoende voeding krijgt. Vraag vooral door hoe jouw kind de les vond en bouw geschikte momenten in om samen (bijv. op zondagmiddag of na het eten) nog eens iets te oefenen en te bespreken of een visualisatie/meditatie aan elkaar voor te lezen.

Wat kost dat?

Een les voor jullie samen kost  € 30,00. Betaling na iedere les. Jullie bepalen zelf hoeveel lessen je uiteindelijk wilt volgen, maar om genoeg mindfulnessoefeningen te leren, is het advies om een volledige training van 7 lessen te volgen. Bij voorkeur iedere week. Je krijgt na iedere les de les op papier mee naar huis. Na 7 lessen krijgt je kind een portfolio met alle oefeningen en visualisaties mee naar huis.

Wanneer kun je starten?

Als je belangstelling hebt om met je kind te starten, dan ben je van harte welkom. Voorafgaand aan de eerste les of vrijblijvende kennismaking stuur ik een intakeformulier naar de ouder(s). Op dit formulier kun je aangeven of je ook de rugmassage wilt leren en of je als ouders informatie over gezonde kindervoeding wilt. De mindfulness lessen voor kind en ouder worden op afspraak gegeven (dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag). Woensdagmiddag is meteen te boeken. Bel of app mij als je op dinsdag- of donderdagmiddag de les wilt volgen. 

Mindfulness voor kinderen - Gorinchem
Mindfulness voor kinderen - Gorinchem

“ik dacht dat ik stil moest zijn tijdens de les, maar eigenlijk hebben we ook nog wel veel gepraat. De klankschalen en het mooie verhaal maakten mij heel rustig”

Tessa 8 jaar