Mindfulness voor kinderen

Individuele les kind – ouder

Tijdens de les leert je kind (samen met jou) spelenderwijs hoe hij/zij mindfulness kan toepassen in het dagelijks leven. De nadruk ligt op het leren van eigen vaardigheden.

Als je belangstelling hebt om met je kind te starten, dan ben je van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. Zo kunnen we elkaar alvast leren kennen en doen we samen een ademhalingsoefening als voorproefje. Je kunt dit uiteraard ook combineren met de eerste les.  De les duurt 45 minuten inclusief de begeleide meditatie aan het einde. Daarna kunnen jullie nog wat drinken en een nieuwe les inplannen of niet. Je kunt bij mij een yogamat voor thuis aanschaffen voor € 11,00 (zolang de voorraad strekt).

Rol van de ouders/verzorgers

Kinderen resoneren mee op de golven van de omgeving waarin ze opgroeien. Stress, gejaagdheid (enz) in de leefomgeving hebben invloed op de wijze waarop een kind in het leven staat. Dit betekent dat het van onschatbare waarde is om dit samen te doen en ook (samen) thuis te toefenen, ermee bezig te zijn, erover te praten, rustmomenten inbouwen.
Hoe meer het geleerde uit de training voorbij komt in het leven van een kind, hoe meer het echt wortel kan schieten. Dat wat in de training gezaaid wordt, zal groeien als het voldoende voeding krijgt. Vraag vooral door hoe jouw kind de les vond en bouw geschikte momenten in om samen (bijv. op zondagmiddag of na het eten) nog eens iets te oefenen en te bespreken of een visualisatie?meditatie aan elkaar voor te lezen.

Wat kost dat?

Een les voor jullie samen kost  € 30,00. Betaling na iedere les. Jullie bepalen zelf hoeveel lessen je uiteindelijk wilt volgen, maar om genoeg mindfulnessoefeningen te leren, is het advies om een volledige training van 7 lessen te volgen. Bij voorkeur iedere week op dezelfde tijd.

  Wanneer kun je starten?

  Neem contact met mij op om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. Dan kunnen we de eerste les afspreken. De intake kan ook voorafgaand aan de eerste les. Mijn werkdagen zijn dinsdag, donderdag en zaterdag.

  Klanschalen Minfulness voor kinderen in Gorinchem
  Mindfulness voor kinderen - Tessa - Gorinchem

  “ik dacht dat ik stil moest zijn tijdens de les, maar eigenlijk hebben we ook nog wel veel gepraat. De klankschalen en het mooie verhaal maakten mij heel rustig”

  Tessa 8 jaar